30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
0.5 glāzerīsi1 burkāns1 puravs2 ĒKolīveļļa1 šprotu bundžiņa1.5 lūdens vai dārzeņu buljons pēc garšassāls2 lauru lapas4 smaržīgie pipari pētersīļi
Pagatavošana
1
Rīsus ieber caurdurī, noskalo, notecina ūdeni. Burkānus nomizo. Burkānus un puravus sagriež ripiņās. Šprotēm nolej eļļu.
2
Katlā uzkarsē eļļu, apcep burkānus un puravus 4-5 minūtes. Pievieno rīsus, turpina cept, ik pa laikam apmaisot, vēl 1-2 minūtes.
3
Visu pārlej ar ūdeni vai buljonu. Pievieno sāli, lauru lapas, piparus un vāra 10-12 minūtes.
4
Pievieno šprotes, uzmanīgi apmaisa, lai tās neizjuktu, turpina vārīt vēl 3-4 minūtes. Ļauj zupai katlā zem vāka nedaudz "nogatavoties", tad lej šķīvjos, pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasMazkaloriju ēdieniCepšanaBurkāniLauru lapasOlīveļļaPētersīļiRīsiŪdensZivju un jūras produktu zupasSmaržīgie pipariPuravisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit