9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 saujasspināti2 saujasbaziliks3 ķiploka daiviņas30 grīvēts Parmezāna siers2 ĒKcitronu sula1 saujagrauzdēti valrieksti bez miziņām100 mlolīveļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari
Pagatavošana
1
Virtuves kombainā vai blenderī sasmalcina visas pesto mērces sastāvdaļas, izņemot olīveļļu.
2
Blenderim darbojoties, iegūtajai masai lēnām pievieno olīveļļu un visu sablendē līdz viendabīgai konsistencei (precīzu nepieciešamās eļļas daudzumu dozē blendēšanas laikā, lai iegūtu vēlamo mērces konsistenci).
3
Gatavo pesto mērci pilda aizvākojamās burciņās un uzglabā ledusskapī. Te atradīsi 10 interesantas pesto izmantošanas idejas.
Lai labi garšo!
Ātri pagatavojami ēdieniCitroniMelnie pipariOlīveļļaSpinātiĶiplokiSalātu mērcesUzkodu mērcesCitas mērcesItāļu nacionālā virtuveBez termiskas apstrādesValrieksti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit