Sastāvdaļas
Pagatavošana
Tītara malto gaļu samīca ar sāli, pipariem, maltu papriku un muskatriekstu. Pievieno olu, piespiež vienu ķiploka daiviņu.
Uz rupjākās rīves sarīvē divus burkānus, pievieno gaļai un rūpīgi samīca.
Pievieno vārītos rīsus un turpina mīcīšanu.
Pannā uzkarsē eļļu. Ar rokām saviļā apaļas lodītes un cep tās uz vidēji lielas uguns. Kad viena puse apcepusies, tefteļus negriež uz otru pusi kā kotletes, bet uzmanīgi viļā pēc kārtas uz visiem četriem sāniem, lai saglabātu to apaļo formu.
Apbrūninātos tefteļus liek katliņā. Pievieno smaržīgos piparus, vienu ripiņās sagrieztu burkānu, lielos gabalos sakapātu sīpolu, sagrieztu papriku un atlikušās trīs ķiploka daiviņas.
Visu pārlej ar buljonu, uzliek vāku un visu sutina piecas minūtes. Buljonam nav jāpārklāj visi tefteļi, nevārām taču zupu!
Tad pieliek skābo krējumu, tomātu pastu, kariju un lauru lapu, visu lēnītēm apmaisa, lai "netraumētu" tefteļus, un zem vāka sautē vēl desmit minūtes.
Tefteļus pasniedz ar kartupeļu biezeni. Rotā ar sagrieztiem pētersīļiem.
Lai labi garšo!