Foto: Privātā arhīva foto
Vasarai piestāv pesto – to var iemaisīt mērcēs, salātos, uzzieķēt uz tomātmaizītēm un iecept pīrādziņos. Bet, lai garšu pasaule nebūtu tik garlaicīga, pamēģini ķiploku ziedkātu pesto! Pamēģināsi – sapratīsi, cik neprātīgi izmest šajā sezonā lekni saaugušos ķiploku ziedkātus. Recepti iesaka Zane Bitmane.
10Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 ķiploku ziedkātu bunte1 bazilika bunte60 mlolīveļļa pēc garšassāls50 gcietais siers

Pagatavošana

1

Visas sastāvdaļas saber jaudīgā blenderī un ļauj tam paveikt savu darbiņu. Var izmantot arī rokas blenderi.

2

Pēc garšas vēl var pievienot sāli, eļļu, sieru.

3

Pesto pilda burciņās un pārlej ar eļļu, lai pilnībā nosedzas zaļumi – tad pesto tik ātri nesabojāsies.

*Ja vēlies, vari papildināt pesto sastāvdaļas ar sauju no miziņām atbrīvotu Indijas riekstu, nesālītu zemesriekstu vai lazdu riekstu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!