Jolo virtuve - 93
Foto: DELFI
Kad termometra stabiņš sasniedz vai pat pārsniedz 30 grādu atzīmi, darbināt cepeškrāsni nav prāta darbs, tādēļ labāk baudīt tādus ēdienus, ko iespējams pagatavot bez termiskas apstrādes. Vien piecu minūšu laikā pagatavojama aukstā zupa būs ideāls risinājums gardai maltītei uz ātru roku. Pagatavo lielo katlu, lai ar gardo zupu varētu mieloties arī nākamajā dienā!
5Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

10 tomāti4 gurķi1 paprika2 seleriju kāti250 mlūdens3 čabatas vai fokačas šķēles5 ĒKbaltvīna etiķis1 ĒKcukurs70 mlolīveļļa1 TKsāls5 ķiploka daiviņas1 vidēji liels baltais sīpols saujabaziliks1 TKraudene1 TKrozmarīns

Pagatavošana

1

Sīpolu un ķiplokus nomizo. Sīpolu sagriež četrās daļās. Divus gurķus sagriež gabalos. Paprikai izņem sēklotni, papriku sagriež lielās daivās. Tomātus pārgriež uz pusēm Selerijas kātus sagriež mazākos gabalos.

2

Visas sastāvdaļas liek katlā un sablendē viendabīgā masā. Ja vēlas zupu pasniegt nekavējoties, pievieno ledus gabaliņus. Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar sīki sasmalcinātiem atlikušo divu gurķu gabaliņiem un bazilika lapiņām

Zupas pagatavošanai vislabāk izmantot apkaltušus maizes gabaliņus. Čabatu vai fokaču var aizstāt arī baltmaizes šķēlēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!