75Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
4 kgsvaigs Daugavas sams(aptuvenais svars)10 gab.diļļu kāti3 gab.lauru lapas5 gab.smaržīgie pipari5 gab.melnie pipari naža galskajēnas pipari3 gab.sīpoli10 gab.burkāni20 gab.kartupeļi pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Samu applaucē, notīra, izņem iekšas un žaunas. Iesien audumā, liek čuguna katlā un pārlej ar 20 litriem auksta ūdens.
2
Novieto katlu uz dzīvas uguns. Kad parādās putas – noputo.
3
Pievieno resnākos diļļu kātus, veselus sīpolus, melnos un smaržīgos piparus, sāli un vāra 20 minūtes.
4
Zivi un sīpolus izņem, buljonam pievieno sagrieztus burkānus un kartupeļus, vāra līdz dārzeņi gatavi.
5
Gatavo zivi attīra no asakām un pievieno virumam, piešauj Kajēnas piparus.
6
Ļauj visam karstumā savilkties 10 minūtes.
7
Pasniedzot pievieno sīki sagrieztas dilles.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasReceptes ceļojumiemPiknika ēdienu receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBurkāniDillesKajēnas pipariKartupeļiLauru lapasMelnie pipariSamsZivju un jūras produktu zupasvidējiSīpoliIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīteSmaržīgie piparisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit