Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek katliņā vārīties speķīti ar visu ādu.
Pa to laiku blenderī vai gaļas mašīnā viendabīgā masā samaļ līdaku ar visām asakām un ādu, kam noņemtas zvīņas. Ja nepieciešams, izmal zivs gaļu divreiz. Masai piemaļ arī ūdenī izmērcētu saldskābmaizi un lielu sīpoli, var piemalt arī vārītu burkānu.
Kad speķis izvārījies, arī to samaļ. Masai ļauj nedaudz atdzist. Buljonu nelej ārā - tas vēlāk noderēs.
Sajauc kopā zivi ar speķi, pievieno sāli, piparus, sasmalcinātu ķiploku.
Veidnē ieklāj tīru drāniņu vai marli. Liek tajā zivs masu un veido kukulīti, pēc tam pārsedz ar drāniņu un tās malas aizšuj.
Pārlej visu ar saglabāto buljonu, pievieno lauru lapu.
Liek vārīties uz 20 minūtēm. Pēc tam uzliek slogu un visam ļauj atdzist. Kad "zaķītis" sacietējis, griež šķēlēs un ēd ar mārrutkiem vai adžiku.
Lai labi garšo!