Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo tomātu mērci. Katliņā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi, pievieno pārējās sastāvdaļas un, ik pa laikam apmaisot, uz nelielas liesmas karsē 15 minūtes, līdz mērce sāk sabiezēt. Noņem katliņu no plīts.
Gatavo balto mērci. Katliņā izkausē sviestu, nepārtraukti maisot piesijā klāt miltus, kas sajaukti ar sinepju pulveri. Kad masā vairs nav kunkuļu un milti kļuvuši zeltaini, noņem katliņu no plīts un pa porcijām pievieno pienu, iemaisot, līdz mērce ir viendabīga. Pievieno sāli, piparus, liek katliņu atpakaļ uz plīts un, karsējot uz nelielas liesmas, maisa, līdz mērce sabiezē, tad iemaisa sieru.
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidnes ar cepamo papīru, vienā kārtā liek uz tās baklažānu plāksnes, pārslaka ar eļļu un cep krāsnī 10-12 minūtes.
Uz otras plāksnes vienā kārtā liek ķirbja sķēles, pārkaisa ar sāli, pipariem, garšaugu maisījumu, čili un cep, līdz šķēles mīkstas, cepšanas procesa vidū tās apgriežot.
Karstumizturīgā veidnē klāj kārtu tomātu mērces. Tad liek kārtu šķēlēs sagrieztus kartupeļus, ķirbju šķēles un baklažānu šķēles. Visu pārklāj ar baltās mērces kārtu. Atkārto visas kārtas, līdz sastāvdaļas izbeigušās (pēdējai jābūt baltās mērces kārtai).
Pārkaisa ar cieto sieru un rīvmaizi. Liek krāsnī uz 50-60 minūtēm.
Lai labi garšo!