"Varbūt pirms pieciem gadiem man brokoļu kebabs izklausītos apmēram tikpat kārdinošs kā trauku švammes sacepums ar kartona mērci, bet mūsdienās, kad brokolis ir viens no manām mīļākajām ēdamlietām, iedomāties šādu vārdu salikumu man ir tikpat gārdzoši patīkami kā Homēram Simpsonam pasapņot par virtuli. Šo recepti es domāju pāris dienas, līdz nevarēju nociesties un sāku gatavot," izaicinājuma "Neapēd zemeslodi!" laikā brokoļu kebaba recepti piedāvā bloga "Ēdamzāle" autore Maruta Rampāne.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Tomātus sagriež gabaliņos un samaisa ar harisas pastu vai sīki sakapātu čili.
Gatavo brokoļu humusu. Sagriež brokoli, atdalot visas "kokainās" daļas no ziedkopām. Kātu un "zarus" nomizo. Brokoļa kātu un "zarus" liek mazā katliņā, pārlej ar ūdeni, bet tikai tā, lai tas knapi nosegtu brokoļus. Vāra brokoļus, līdz tie mīksti. Ļauj nedaudz atdzist un, nenolejot vārīšanas ūdeni, pievieno pārējās mērces sastāvdaļas un sablendē daudzmaz viendabīgā masā.
Gatavo brokoļus pildījumam. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties brokoļus. Ja vēlas paātrināt cepšanās procesu, var pieliet un ātri iemaisīt ēdamkaroti ūdens, bet brokoļiem noteikti nevajadzētu ļaut sautēties.
Brokoļus, pa brīdim apmaisot, cep, līdz tie ir pietiekami mīksti ēšanai, bet joprojām koši zaļi un ar patīkamu kraukšķi. Pašās beigās pievieno kuminu, sojas mērci, laima sulu, grauzdēto sezamu, ātri samaisa, vēl dažas sekundes pakarsē un noliek maliņā.
Uzkarsētā pannā no abām pusēm apsilda tortiljas. Katru tortilju noklāj ar brokoļu humusu, vidū liek brokoļus, gar malām izkārto tomātiņus un pārkaisa ar kinzu. Klāj uz brokoļiem atlikušo humusu. Ja humusa sanācis par maz, pieliek arī gabaliņos sagrieztu avokado, kam uzkaisa nedaudz sāls.
Tortiljas loka ciet, ja vēlas, mazliet pasilda pannā un beidzot ēd.
Lai labi garšo!