7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 cūkas stilbiņš2 lauru lapas melnie pipari pēc garšassāls500 gmilti skābs krējums dilles
Pagatavošana
1
Stilbiņu noskalo, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un vāra. Noputo pēc nepieciešamības.
2
Kad putas nosmeltas, liek katlā piparus, lauru lapas un uz nelielas liesmas zem vāka vāra 2.5-3 stundas.
3
Kad gaļa mīksta, buljonā izvāra ķiļķenus.
4
Ķiļķenus pagatavo tā: samīca miltus ar siltu gaļas buljonu labi rullējamā masā, izrullē un pēc tam, plēšot mazus gabaliņus, met tos vārošā buljonā. Kad klimpas uzpeldējušas, tās izņem no buljona un pasniedz ar skābu krējumu, pārkaisot ar dillēm, vai citiem zaļumiem.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasCūkas stilbiņšDillesLauru lapasMelnie pipariMiltiSkābais krējumsGaļas ēdieniviegliIkdienas maltīteiLatviešu nacionālā virtuve
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit