Foto: Privātais arhīvs
Tev būs nepieciešamas vien piecas minūtes, lai paveiktu sagatavošanas darbus tomātu marinēšanai. Gardo rezultātu varēsi baudīt jau nākamajā dienā, bet ar katru nākamo dienu tomātiņi garšos vēl labāk. Pārbaudītu ātri marinēto tomātu recepti iesaka mūsu lasītāja Inga Ezeriņa.
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgnelieli, stingri tomāti saujadilles vai diļļu ziedi1 TKsāls1 TKcukurs8 ķiploka daiviņas1 TKmelno piparu graudi

Pagatavošana

1

Katra tomāta apakšdaļā ar asu nazi veic krustenisku iegriezumu. Ķiplokus nomizo, sagriež biezās šķēlēs.

2

Polietilēna maisiņā liek saplucinātas dilles vai diļļu ziedus, tad saber iekšā tomātus, ķiplokus, sāli, cukuru un piparus.

3

Aiztaisa maisiņa galu un kārtīgi sakrata, lai visas satāvdaļas sajauktos.

4

Atstāj maisiņu uz galda istabas temperatūrā uz diennakti.

5

Pasniedz kā pikantu uzkodu vai piedevu grilētai gaļai, vārītiem kartupeļiem un citiem pamatēdieniem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!