Foto: Privātais arhīvs
Gurķu ieburkošānas sezona ir klāt! Praksē pārbaudītu čili kečupā marinētu gurķīšu recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 kggurķi melnie graudu pipari smaržīgie pipari krustnagliņas MARINĀDEI:3.5 lauksts ūdens600 gasais tomātu kečups ar čili5 ĒKsāls (ar nelielu kaudzīti)400 gcukurs400 mletiķis (9%)

Pagatavošana

1

Gurķus nomazgā un iemērc aukstā ūdenī uz divām stundām.

2

Izmazgā deviņas litra burkas. Katrā burkā ieliek 5 graudiņus melno piparu,1-2 smaržigos piparus,1 krustnagliņu. Gurķus kārto burkā. Zaļumus un ķiplokus šajā receptē neizmanto.

3

Lielā bļodā lej aukstu ūdeni, pievieno kečupu un pārējās sastāvdaļas, visu kārtīgi izmaisa, līdz cukurs un sāls ir izšķīdis. Marinādi nevārītu lej burkās virs gurķiem.

4

Uz burkām uzliek vāciņus, bet nepieskrūvē. Liek burkas katlā un pasterizē 15 minūtes no brīža, kad skaņa atgādina ratu rīboņu.

5

Izņem burkas no ūdens, aizskrūvē vāciņu un ietin burkas segā, līdz tās ir pilnīgi atdzisušas

6

Cukura un etiķa nav par daudz! Garša ir lieliska!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!