10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
5 kggurķi melnie graudu pipari smaržīgie pipari krustnagliņas MARINĀDEI:3.5 lauksts ūdens600 gasais tomātu kečups ar čili5 ĒKsāls (ar nelielu kaudzīti)400 gcukurs400 mletiķis (9%)
Pagatavošana
1
Gurķus nomazgā un iemērc aukstā ūdenī uz divām stundām.
2
Izmazgā deviņas litra burkas. Katrā burkā ieliek 5 graudiņus melno piparu,1-2 smaržigos piparus,1 krustnagliņu. Gurķus kārto burkā. Zaļumus un ķiplokus šajā receptē neizmanto.
3
Lielā bļodā lej aukstu ūdeni, pievieno kečupu un pārējās sastāvdaļas, visu kārtīgi izmaisa, līdz cukurs un sāls ir izšķīdis. Marinādi nevārītu lej burkās virs gurķiem.
4
Uz burkām uzliek vāciņus, bet nepieskrūvē. Liek burkas katlā un pasterizē 15 minūtes no brīža, kad skaņa atgādina ratu rīboņu.
5
Izņem burkas no ūdens, aizskrūvē vāciņu un ietin burkas segā, līdz tās ir pilnīgi atdzisušas
6
Cukura un etiķa nav par daudz! Garša ir lieliska!
Lai labi garšo!
VārīšanaMarinēšanaKonservēšanaCukursGurķiKečupsMelnie pipariŪdensEtiķa marinādesMarinēšanaKrustnagliņasSmaržīgie pipari
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit