Foto: Privātais ahīvs
Gurķu šķēles saldskābajā marinādē ar kurkumu un muskatriekstu. Recepti iesaka mūsu lasītāja Ārija Prazdņikova.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

gurķi MARINĀDEI:1.5 lūdens200 gcukurs3 ĒKsāls400 mletiķis1 ĒKkurkuma0.25 TKmalts muskatrieksts1 ĒKsmalržīgie pipari5 krustnagliņas pēc garšasdiļļu ziedi vai sēklas

Pagatavošana

1

Gurķus noskalo, gareniski sagriež šķēlēs, liek izkarsētās burciņās.

2

Visas marinādes sastāvdaļas liek katliņā un karsē. Kad marināde sāk burbuļot, to vāra 4-5 minūtes, tad izkāš un karstu lej virs gurķiem.

3

Gurķus pasterizē pēc izjūtas - līdz šķēles maina krāsu, tad aizskrūvē burkas ar vāciņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!