Recepti iesaka vegānisko recepšu bloga "Ēdamzāle" autore Maruta Rampāne, aicinot uz vegāniskā ēdiena svētkiem "Augam", kas tiks svinēti 20. oktobrī.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ķirbi nomizo, sagriež nelielos, vienāda izmēra kubiciņos, liek katliņā un pielej tik daudz ūdens, lai tas gandrīz nosegtu ķirbjus.
Uzliek katlam vāciņu un vāra, līdz ķirbji kļuvuši mīksti. Kad ķirbji gatavi, tos noliek maliņā atdzist.
Tikmēr sagatavo garšvielu maisījumu – saberž piestā vai samaļ dzirnaviņās nepieciešamās sastāvdaļas un samaisa nelielā trauciņā.
Atdzisušo ķirbi kopā ar vārīšanās ūdeni sablendē viendabīgā masā un lej bļodā.
Pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot miltus, un samaisa. Pamazām pievieno miltus un samaisa viendabīgā masā.
Uzkarsē pannu, ielej nedaudz eļļas un uzkarsē. Cep nelielas pankūciņas – zeltaini brūnas no abām pusēm.
Pasniedz ar kļavu vai agaves sīrupu, var pārkaisīt vēl nedaudz sagatavotā garšvielu maisījuma.
Piezīmes
*Ķirbju garšvielu maisījums ir apmēram tas pats (mazliet maigāks padarīts) "Pumpkin Spice", amerikāņu rudens supergaršviela, ko pievieno ķirbju pīrāgiem, cepumiem, kūkām un īpašai "caffè latte". Būtībā diezgan līdzīgs mūsu piparkūku garšvielām, tāpēc no nelielas svētku sajūtas izbēgt diezgan grūti.
*Pankūkām nav ļoti izteiktas ķirbju garšas (tas gan atkarīgs arī no izvēlētā ķirbja šķirnes), taču, jo karstākas tās ir, jo ķirbīgāk garšo.