Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Uz vienas cepamās plāts liek laša fileju, uz otras sagatavo kartupeļus un burkānus – vispirms dārzeņus notīra (nomizo vai rūpīgi nomazgā), tad traukā sajauc 2 ĒK olīveļļas ar ķiplokiem, sāli un pipariem. Kartupeļus un burkānus sagriež gabaliņos, katru atsevišķi izkārto uz cepamās plāts, apslaka ar eļļas un garšvielu maisījumu.
Gan lasi, gan dārzeņus cep cepeškrāsnī ~ 25 minūtes. Ja laša fileja sagriezta mazākos gabalos, zivs cepšanas laiku var saīsināt un pietiek ar ~ 15 minūtēm.
Kamēr zivs un dārzeņi cepas, nelielos gabaliņos sagriež svaigo gurķi un avokado. Notīra vārītās olas un pārgriež tās uz pusēm.
Sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas.
Izcepto laša fileju sadala mazākos gabaliņos, apslaka ar 3-4 ēdamkarotēm mērces un viegli samaisa.
Traukā kārto dārzeņus, rukolas lapas, olu un laša filejas gabaliņus, apkaisot visu ar smalki sagrieztiem lociņiem un sezama sēkliņām.
Pasniedz ar papildu mērci, lai katrs var pievienot tik daudz mērces, cik vēlas.
Lai labi garšo!
* Pokijs ir havajiešu ēdiens, kas var būt gan salāti, gan tikpat labi otrais ēdiens. Tā sastāvā parasti zivs – lasis vai tuncis, rīsi vai nūdeles, piedevas – dārzeņi vai jūras zāles un dažādas mērces.