Produktu daudzums paredzēts 30 – 40 gabaliem (pamatnēm 10 – 12 cm diametrā).
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mīklu pamatnēm. Palielā bļodā ielej ūdeni, pievieno sāli, taukvielas, rūgušpienu, ar koka karoti izmaisa viendabīgu.
Iemaisa rudzu miltus. Ar rokām samīca biezu, viendabīgu mīklu. Liek uz galda kviešu miltos un rullē ar blīvu rulli. Ļauj nobriest 30 minūtes.
Griež ar nazi pabiezās šķēlēs, ko izveltnē ar mīklas rulli 1,5 – 2 mm biezās, apaļās plātnēs 10 – 12 cm diametrā. Ar abu roku pirkstiem uzrota un notupina maliņu, kam jābūt plānai, glītai, noturīgai 1 – 1,5 cm augstai. Rindo pamatnes uz cepamām plātēm.
Gatavo kartupeļu pildījumu. Pusi no kartupeļu daudzuma nomizo un nevārītus sarīvē uz kartupeļu rīves. Marlē stingri nospiestu kartupeļu masu liek bļodā, pievieno ķimenes, sāli un uzplaucē ar uzvārītu pienu.
Otru pusi kartupeļu izvāra ar mizu, nomizo, samaļ gaļas mašīnā kopā ar biezpienu.
Liek bļodā abas kartupeļu masas kopā, pievieno olas, krējumu, cukuru, kviešu miltus un sastrādā viendabīgā masā.
Gatavo burkānu pildījumu. Burkānus vāra pusmīkstus, nomizo, lielāko daļu burkānu sarīvē, pārējo izmaļ gaļas mašīnā. Pievieno sakultas olas, krējumu, cukuru, kviešu miltus, sāli, ķimenes. Labi visu samaisa.
Vispirms sagatavotajās mīklas formiņās liek kartupeļu pildījumu, tad burkānu masu. Pārkaisa nedaudz ar ķimenēm un šauj krāsnī. Cep dzelteni brūnus karstā krāsnī, lai ķimenes sprēgā un raušu maliņas kraukšķīgas.
Izņemtus no krāsns nedaudz pārkaisa ar cukuru.
Lai labi garšo!