Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
Nomazgātas bietes liek uz divās kārtās salocītas folija loksnes, pievieno šķipsnu sāls, šļuku eļļas, pāris smaržīgos piparus, lauru lapu un satin vīstoklītī, cieši aizlokot malas, lai tvaiks netiktu ārā.
Liek bietes cepties 40 minūtes, tad atdzesē un sagriež kubiņos.
Kamēr bietes cepas, novāra kartupeļus ar visām mizām, atdzesē, nomizo un sagriež kubiņos.
Sīpolus nomizo, sagriež kubiņos, pārlej ar verdošu ūdeni un noplaucē, ūdeni nolej. Sīpolus liek bļodiņā, pievieno cukuru un baltvīna etiķi, apmaisa.
Sālītu siļķu filejas sagriež kubiņos. Ābolus nomizo un sagriež kubiņos.
Bļodā liek kartupeļus, siļķi, ābolus un sīpolus ar visu marinādi, pievieno eļļu un apmaisa - šādi katra salātu sastāvdaļa saglabās savu krāsu un nepiesūksies ar biešu sulu.
Pievieno bietes un apmaisa. Ja vēlas, pirms pasniegšanas var pievienot kapātus zaļumus.
Lai labi garšo!