Viktorija Kožemjakina
Lai arī esam pieraduši, ka granola ir salda un to parasti ēd kopā ar jogurtu vai pienu, granola var būt arī sāļa, un tā lieliski papildinās svaigus dārzeņu salātus vai padarīs īpašāku, kraukšķīgāku klasisku dārzeņu sacepumu. Recepti iesaka "Elvi" pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.
60Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
100 ggriķi100 gauzu pārslas1.5 ĒKmedus80 gvalrieksti80 gmandeles70 gsaulespuķu sēklas1 gab.svaigs, smalki sakapāts rozmarīna zariņš1 TKkaltēts baziliks1 TKkaltēts majorāns2 TKsāls pēc garšasmelnie pipari30 mlolīveļļa50 mlrapšu eļļa2 ĒKūdens

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 160 grādu karstumam.

2

Visas sastāvdaļas liek lielā bļodā, kārtīgi samaisa un izlīdzina uz cepamās paplātes, kas iepriekš izklāta ar cepampapīru.

3

Cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes, ik pa laikam atverot cepeškrāsns durtiņas un visu apmaisot (gatavai granolai ir jābūt skaisti zeltainā krāsā).

4

Atdzesē un pasniedz ar salātiem vai citu iecienītu ēdienu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!