30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
7 kartupeļi3 lauru lapas5 smaržīgie pipari600 gcūkgaļas maltā gaļa pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari šķipsnamuskatrieksts2 saujasskābenes pēc garšassīpolloku buntīte diļļu buntīte2 olas
Pagatavošana
1
Nomizo kartupeļus, sagriež gabaliņos. Liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli, lauru lapas, smaržīgos piparus un vāra, līdz kartupeļi ir puslīdz gatavi.
2
Pa to laiku sagatavo maltās gaļas bumbiņas. Gaļai pievieno sāli, piparus, muskatriekstu, tad visu samīca viendabīgā masā un no masas veido bumbiņas.
3
Liek frikadeles katlā. Kad tās uzpeld, katlā ber sakapātus zaļumus un sasmalcinātas skābenes. Nogriež liesmu.
4
Olas iesit bļodiņā, ar dakšu viegli sakuļ, sakultās olas ar karoti pakāpeniski ielej un iemaisa verdošajā zupā. Uzliek katlam vāku un ļauj zupai ievilkties 10 minūtes.
5
Lej zupu šķīvjos, pārkaisa ar svaigiem zaļumiem, pievieno skābo krējumu.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasCūkgaļas maltā gaļaDillesKartupeļiLauru lapasMelnie pipariOlasSkābenesSīpollokiGaļas zupasviegliIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīteSmaržīgie pipariMuskatriekstsLatviešu nacionālā virtuvesalsKausētais siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit