zaļumu mērce pesto
Foto: Shutterstock
Kanāriju salu virtuvēs iecienītās zaļās koriandra mērces pagatavošana neprasīs daudz laika un īpašas iemaņas, jo produktus iepriekš nav nepieciešams termiski apstrādāt, skaidro portāls "The Spruce". Kad sulīgā, zaļā mērce pagatavota, iepildītu aizvākojamā stikla burciņā, vari to uzglabāt ledusskapī vismaz divas nedēļas, lai izmantotu kā atsvaidzinošu piedevu dažādiem ēdieniem. Ieliekot burciņas saldētavā, varēsi svaigo garšu baudīt visu ziemu, atkausējot mērci pēc nepieciešamības.

Ja svaigs koriandrs tev nav pieejams, droši vari to aizstāt ar bunti pētersīļu, iegūstot zaļo mērci – "mojo verde".

10Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 ķiploka daiviņas, nomizotas bunte koriandra vai pētersīļu1 TKjūras sāls0.5 TKmalts kumins180 mlolīveļļa5 ĒKbaltvīna etiķis vai laima sula

Pagatavošana

1

Visas sastāvdaļas liek blenderī un maļ, līdz iegūta viendabīgas konsistences mērce.

2

Gatavo mērci pilda aizvākojamās burciņās un uzglabā ledusskapī vai saldētavā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!