Foto: "Virtuve diviem"

"Biju pārliecināta, ka šogad negatavošu nekādus dižos ziemas krājumus, bet, atverot ēdienu žurnālus un blogus, acis tā vien kārdina dažādu burciņu saturs. Nu kā tu cilvēks vari pretoties! Mazgāju burciņas, salasu gurķus un ziemas krājumi sāk nemanāmi veidoties. Šoreiz salāti, kurus var ēst gan tajā pašā dienā, gan arī pildīt burciņās un mieloties ziemā. Burkānu marinādē gurķi ir kraukšķīgi un iegūst saldskābi pikantu garšu. Tiešām negaidīti garšīgi salātiņi," pārbaudītu gurķu ieburkošanas veidu iesaka bloga "Virtuve diviem" autori.

300Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 kggurķi1 kgburkāni MARINĀDEI:1 glāzecukurs1 glāzeetiķis (9%) vai 2 ĒK etiķa esences (70%)1 glāzeeļļa100 gsāls2 ĒKķiploki (nomizoti un izspiesti caur spiedi)2 TKsinepju sēklas1 ĒKmalti melnie pipari

Pagatavošana

1

Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.

2

Gurķiem apgriež galus, sagriež gareniski četrās daļās un tad vēlreiz uz pusi. Iznāk astoņi gabaliņi no viena gurķa.

3

Samaisa gurķus kopā ar burkāniem.

4

Pievieno cukuru, sāli, etiķi, eļļu, ķiplokus, piparus. Visu labi samaisa un ļauj nostāvēties apmēram četras stundas.

5

Pēc četrām stundām var jau likt galdā.

Foto: "Virtuve diviem"
6

Ja vēlas konservēt, tad salātus blīvi sapilda izkarsētās 0,5 burciņās, uzliek vāciņus un sterilizē – saliek katlā ar remdenu ūdeni, kad ūdens sāk vārīties, burkas tajā tur 10 minūtes, tad uzmanīgi izņem no katla un aizvāko.

7

Burkas apgriež ar vākiem uz leju, silti sasedz un ļaut atdzist līdz istabas temperatūrai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!