Lāsma Būka

Marinējam vīnogu lapas pieliekamā krājumiem! Rudenī vai ziemā tās atliks tikai izņemt no burkas, noskalot un izmantot dolmu pagatavošanai (lūk, recepte). Pārbaudītu vīnogu lapu ieburkošanas recepti iesaka mūsu lasītāja Lāsma Būka.

40Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vīnogu lapas500 mletiķis 9%1 ĒKsāls

Pagatavošana

1

Atlasa lielas vīnogu lapas bez bojājumiem, nogriež kātiņus līdz pat lapas pamatnei.

2

Liek lapas lielā bļodā.

3

Etiķi lej katliņā, pievieno sāli un uzvāra.

4

Pārlej lapas ar verdošo marinādi un noplaucē pāris minūtes, līdz tās maina krāsu un kļūst brūnganas.

5

Noplaucētās lapas kārto vienu virs otras, ik pēc piecām lapām ievietojot pāris piparmētras lapiņas. Saliekot aptuveni 10-15 lapas, tās cieši sarullē un liek burkā. Litra burkā var ievietot aptuveni trīs tādus rullīšus.

6

Marinādi atdzesē, parlej lapām un aizvāko burkas. Uzglabā ledusskapī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!