Ļoti gards un sātīgs sautējums brīnišķīgai vasaras maltītei. Receptes autore Nīna Koula teic, ka pavadījusi krietnu laiciņu, lai panāktu izcilu sautējuma garšu, bet nu nodod savu lolojumu citu vērtējumam un aicina izmēģināt un izbaudīt.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Dziļā pannā vai sautējamā katlā uzkarsē kokosriekstu eļļu. Sasmalcinātus sīpolus uz vidējas liesmas karsē, līdz tie kļūst caurspīdīgi zeltaini.
Pievieno ķiplokus, kā arī ingveru. Cep apmēram 2-3 minūtes, līdz virtuvi sāk piepildīt garšaugu aromāts. Tad pannas saturam pievieno paprikas pulveri, kuminu, koriandru, Kajēnas piparus un turpina karsēt.
Pievieno turku zirņus, tomātus, gabaliņos sagrieztus saldos kartupeļus un dārzeņu buljonu. Uzkarsē, līdz virums sāk burbuļot.
Samazina plīts karstumu un sautē, līdz kartupeļi ir mīksti (15-20 minūtes.
Pievieno sautējumam spinātu lapas un iemaisa tās.
Lai labi garšo!