Kāpostu tīteņi
Foto: Shutterstock
Ļoti garšīga maltīte, kuras recepte meklējama omas krājumos. Ēdiens būs ar mājas sajūtu. Viegli pagatavojamie kāpostu tīteņi mērcītē nav pārlieku trekni, bet sātīgi gan. Tie garšos gan lielajiem, gan mazajiem ēdājiem.
70Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gcūkgaļa1 gab.paciņa rīsu1 gab.vidēji liela kāpostgalva0.5 gab.sarkanā paprika2 gab.burkāni1 gab.sīpols sviests cepšanai olīveļļa cepšanai2 gab.lauru lapas pēc garšassāls pēc garšaspipari4 ĒKtomātu pasta200 mlsaldais krējums

Pagatavošana

1

Novāri rīsus.

2

Katliņā liec kāpostgalvu, aplej ar ūdeni, kam pievienota šķipsniņa sāls. Vāri, līdz lapas paliek mīkstākas.

3

Izcel kāpostgalvu no ūdens un nolobi pa lapiņai.

4

Gatavo pildījumu. Samal cūkgaļu un sīpolu.

5

Maltajai gaļai pievieno sarīvētu burkānu un smalki sagrieztu papriku. Pievieno sāli un piparus.

6

Gaļas masu sajauc ar rīsiem.

7

Kāpostu lapā kotletes izmērā ietin maltās gaļas masu.

8

Liec tīteņus uz pannas sviestiņā un eļļā un nedaudz apcep no abām pusēm.

9

Apceptos tīteņus kārto katliņā. Aplej ar vārītu, karstu ūdeni, lai tikai nosedz tīteņus. Pievieno lauru lapu, sāli, sagrieztu tomātu, sarīvētu burkānu un tomātu pastu.

10

Sautē aptuveni 40 minūtes.

11

Pēc tam pielej saldo krējumu un vēl sautē kādas 20 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!