Silva Kronberga zivs fileja
Foto: Privātais arhīvs
Cepeškrāsnī folijā pagatavotā maltīte būs garda ne tikai ikdienas vakariņām, bet arī atbilstoša Ziemassvētku galdam gan bagātīgo sastāvdaļu, gan izskata un garšas dēļ. Klāt pievienotā mērcīte dos saldenu niansi. Recepti savā "Instagram" kontā "Prieks gatavot" iesaka Silva Kronberga.
50Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.foreles fileja (150–200 g)1 gab.brokolis3 gab.burkāni3 ĒKeļļa pēc garšassāls pēc garšaspipari rīsi pasniegšanai sezama sēkliņas dekorēšanai lociņi dekorēšanai MĒRCEI:80 mlsojas mērce80 gmedus1.5 ĒKrīsu etiķis3 gab.ķiploka daiviņas ingvera gabaliņš1 TKsezama eļļa5 ĒKūdens3 TKkukurūzas ciete

Pagatavošana

1

Brokoli sadali gabaliņos, burkānus sagriez šķēlītēs. Dārzeņus liec bļodā un samaisi ar eļļu, sāli un pipariem.

2

Mazā katliņā sajauc sojas mērci, 3 ĒK ūdens, medu, rīsu etiķi, sasmalcinātu ķiploku un ingveru, sezama eļļu. Sildi, līdz sāk vārīties.

3

Kukurūzas cieti sajauc ar 2 ĒK auksta ūdens. Nepārtraukti maisot, iejauc mērcītē, pasildi 1–2 minūtes. Noliec malā, lai padziest.

4

Sakarsē krāsni līdz 200 grādu temperatūrai.

5

No folijas loksnēm izveido 4 bļodiņas, tajās kārto dārzeņus.

6

Virs dārzeņiem liec foreles filejas gabaliņus, apsmērē ar sagatavoto mērcīti (būs nepieciešama aptuveni trešdaļa mērces).

7

Sagatavotos sainīšus kārto uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs.

8

Liec krāsnī un cep 25 minūtes.

9

Pasniedz ar rīsiem, pārberot sezama sēkliņas, sasmalcinātus lociņus, pārlejot ar atlikušo mērcīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!