Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms nomazgā un nosusina gaļu, pēc tam to sagriež palielos gabaliņos – 4-5 cm.
Ņemam 5 litru katlu ar biezām malām, ielej eļļu, uzkarsē un liek gaļu apcepties. Cep uz vidēji lielas uguns, ļaujot izdalīties zupai tik nepieciešamajai gaļas sulai.
Kamēr gaļa cepas, nomizo un sagriež burkānus paresnās pusripiņās, to pašu dara ar kartupeļiem – nomizo un sagriež 8 gabaliņos.
Kad gaļa 10 minūtes cepusies, samazina liesmu uz vidēji mazu un sāk katla saturu sautēt.
Kad gaļa apmēram 20 minūtes sautējusies, tai pievieno sagrieztos burkānus un kartupeļus.
Pielej puslitru ūdens un sautē vēl 30 minūtes.
Tikmēr atsevišķā traukā liek konservētos tomātus, pievieno balzamiko, sojas mērci, vīnu, barbekjū mērci, pievieno sāli un piparus, kā arī čili – šo vairāk nekā parasti. Visu kārtīgi sablendē.
Kad gaļa un dārzeņi sautējušies 30 minūtes, tiem pievieno ķiploka daiviņas un turpina sautēt vēl 5-10 minūtes. Tad pievieno sablendēto tomātu masu un vēl 250 ml ūdens.
Laiku pa laikam apmaisot, sagaida, kad zupa sāk burbuļot, šajā mirklī pievienojot lauru lapas un graudu piparus.
Uz lēnas uguns vāra vēl 15 minūtes. Tikmēr sakapā zaļumus un pievieno tos zupai. Visu kārtīgi samaisa.
Izslēdz plīti un ļauj kādu brīdi zupai ievilkties.
Lai labi garšo!