110Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
2 gab.cūku kājas1 ĒKcukurs1 ĒKsāls4 gab.lauru lapas4 gab.smaržīgie pipari6 gab.graudu pipari4 gab.krustnagliņas3 gab.ķiploka daiviņas1 ĒKmedus sojas mērce etiķis (5%)
Pagatavošana
1
Cūku kājiņas kārtīgi nomazgā, notīri un liec lielā katlā aukstā ūdenī. Vāri uz vidējas liesmas.
2
Kad parādās putas, nosmel tās.
3
Kad ūdens sāk vārīties, pievieno cukuru, sāli, lauru lapas, piparus, krustnagliņas.
4
Vāri pusotru stundu. Karsto ūdeni papildini.
5
Kad kājas gatavas, liec tās cepamtraukā. Uzkarsē cepeškrāsnī līdz 210–220 grādiem.
6
Gatavo mērci. Mazā katliņā ielej pusi krūzes buljona, kurā vārījās kājas.
7
Pievieno saspiestu ķiploku, medu, sojas mērci un pavisam nedaudz etiķa.
8
Visu lēni sutini, līdz veidojas mērce, kuru pārlej cūku kājām.
9
Liec kājas cepeškrāsnī, aplej ar mērcīti un cep 10–15 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas.
Lai labi garšo!
VārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasCūkgaļaEtiķisLauru lapasMedusPipariSojas mērceĶiplokiGaļas ēdieniKrustnagliņasIkdienas maltīteiSmaržīgie piparisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit