Šī ir lieliska vakariņu vai vasaras dārza ballītes ideja. Siera vafeles garšos gan pieaugušajiem, gan bērniem. Vafeļu mīklu var pagatavot jau vairākas stundas iepriekš un garšas dažādošanai var pievienot, piemēram, konservētu kukurūzu vai gabaliņos sagrieztus saulē kaltētos tomātus.
40Minūtes
23Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
VAFELĒM:1 gab.ola1 glāzepiens3 ĒKvīnogu kauliņu eļļa1 glāzemilti2 ĒKpapildus milti1.5 TKcepamais pulveris1 TKbrūnais cukurs0.5 TKJūras sāls1 šķipsnakajēnas pipari1 TKpaprikas pulveris100 grīvēts Čedaras siers GRILĒTAI GAĻAI:3 gab.vistas fileja2 ĒKsaldā čili mērce1 ĒKeļļa0.3 TKsāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari PIEDEVAS: Spilva grieztie, marinētie halapenjo pipari Spilva grieztie, marinētie gurķi Spilva street food Provansas majonēze ķirštomāti, avokado, kinza

Sagatavošana

1

Iemarinē vistas fileju: vistas filejām pievieno visas sastāvdaļas, kārtīgi apviļā, traukam pārliek pārtikas plēvi un atstāj istabas temperatūrā līdz gatavošanai.

2

Pagatavo vafeļu mīklu. Sakuļ olu, pievieno pienu un eļļu. Atsevišķā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri, cukuru, sāli un garšvielas. Pievieno piena maisījumu un sakuļ, līdz viendabīga mīkla. Tad iemaisa rīvēto sieru.

3

Uzsilda biezo vafeļu pannu un cep vafeles.

4

Paralēli grilā vai grilpannā cep iemarinētās vistas filejas, līdz gatavas. Mazliet atdzesē un sagriež plānās šķēlēs.

5

Uz katras vafeles kārto grilētās vistas un avokado šķēlītes, marinētos gurķīšus un halapenjo, uz pusēm sagrieztus ķirštomātiņus un kinzu. Pārlej majonēzi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!