Foto: Ieva Berga
Šis ir garšām un smaržām bagāts un ļoti sildošs ēdiens. Jo vairāk garšvielu, jo plovs būs sildošāks un piedos dzīvei mazliet asumiņa. Recepti iesaka Ieva Berga.
75Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
0.5 kgcūkgaļas šķiņķis ar speķi1 glāzerīsi1 gab.sīpols2 gab.ķiploka daiviņas1 gab.burkāns1 saujarozīnes0.5 saujasaulē kaltēti tomāti0.5 gab.pētrsīļu buntīte pēc garšaskurkuma pēc garšaskarijs pēc garšasčili pēc garšasingvers pēc garšaspaprikas pulveris pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Gaļai nogriež speķi (tam jābūt daudz, jo plovam jābūt treknam).

2

Gaļu sagriež nelielos gabaliņos.

3

Nelielos gabalos sagriež sīpolu, smalkos gabalos ķiploku, sagriež burkānu kubiņos, sasmlacina pētersīļu kātus.

4

Speķi sagriež mazos kubiņos un izčurkstina uz pannas.

5

Šajos taukos vispirms apcep nelielos kubiņos sagrieztu gaļu, ko sāla un piparo, tad pievino visu pārējo sagriezto.

6

Visu liek katlā, pievieno rozīnes, sagrieztus kaltētos tomātus, rīsus, un garšvielas, kuru daudzumu variē, skatoties cik pikantu un piesātinātu garšu vēlas.

7

Visam pārlej vārošu ūdeni tā, lai tas būtu apmēram 1 cm virs pārējām sastāvdaļām. Uzliek vāku un sautē, līdz rīsi uzbrieduši un gatavi – apmēram 20 min.

8

Ik pa laikam apmaisa. Beigās pievieno sagrieztas pētersīļu lapas, var iespiest svaigu ķiploku.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!