Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cūkgaļas fileju apkaisa ar sāli un pipariem, ļauj pastāvēt istabas temperatūrā aptuveni 30 minūtes.
Pēc pusstundas uz sakarsētas pannas, nelielā olīveļļas daudzumā apcep cūkgaļas fileju (no katras puses aptuveni 3 minūtes, līdz gaļa apbrūnē).
Pārvieto gaļu sakarsētā cepeškrāsnī (180 grādu karstumā) un cep vēl 10-15 minūtes, kamēr gaļa ir gatava, taču vēl arvien mīksta un sulīga iekšā. (Gatavošanas pakāpi var pārbaudīt, ar nazi nedaudz iegriežot gaļas viducītī, ārā jāiztek dzidrai sulai).
Kad gaļa ir gatava, izņem to no cepeškrāsns un pārklāj ar foliju.
Gatavo mērci - pannā, kurā iepriekš cepās cūkgaļa, apcep smalki sagrieztu sīpolu, kamēr tas kļūst mīksts.
Pievieno sīpolam kumīnu un koriandru, un cep aptuveni minūti, pastāvīgi apmaisot.
Pielej pannā vīnu un gatavo uz mērenas uguns, kamēr aptuveni puse vīna iztvaiko.
Pievieno sinepes, medu un ķiršus, visu uzvāra un gatavo ap 10 minūtēm, līdz mērcīte ir nedaudz sabiezējusi. Pasniedz pie cūkgaļas.
Lai labi garšo!