viltotie kāpostu tīteņi sacepums
Foto: Shutterstock
Vienkārši, garšīgi un pagatavojami bez pūlēm – viltotie kāpostu tīteņi, kas gatavoti cepeškrāsnī. Lieliska maltīte ar kāpostiem, malto gaļu un tomātiem savā sulā, gan ikdienai, gan svētku reizēm.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gliellopa maltā gaļa pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari800 gkāposti400 gkonservēti tomāti gabaliņos savā sulā1 gab.sīpols200 grīsi350 mlliellopa vai dārzeņu buljons50 grīvēts siers2 ĒKtomātu pasta

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem

2

Uzkarsē lielu pannu un apcep tajā malto gaļu, uzberot nedaudz sāls un piparu, uz vidēji augstas uguns, lai tā apbrūnē (aptuveni 5 minūtes). Tad gaļu noliek malā vēlākam.

3

Sasmalcina kāpostus, smalki sagriež sīpolu. Ber lielā bļodā. Pievieno konservētos tomātus, neizvārītus rīsus, sāli un apcepto malto gaļu. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa.

4

Tad kāpostu un gaļas masu pārliek lielā cepeša/sacepuma traukā, noplacina un pārlej ar buljonu.

5

Trauku pārklāj ar alumīnija folijas loksni un liek krāsnī cepties aptuveni 40 minūtes.

6

Tikmēr samaisa rīvētu sieru ar tomātu pastu. Kad pagājis noteiktais cepšanas laiks, noņem sacepuma traukam foliju, pārklāj ar siera un tomātu pastas masu. Liek atpakaļ krāsnī un cep vēl 30 minūtes nepārklātu.

7

Gatavos viltotos kāpostu tīteņus ēd tāpat vai ar skābu krējumu. Var dekorēt ar garšaugiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!