kartupeļu un puravu krēmzupa
Foto: Viktorija Kožemjakina
Sātīga un veģetāra zupa, kurā izcelsies kartupeļu un puravu garša. Recepti piedāvā nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni.
50Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kgkartupeļi1 ĒKolīveļļa1 gab.selerija1 gab.burkāns1 gab.sīpols1 gab.puravs2 gab.ķiploku daiviņas30 gsviests30 gmilti850 gdārzeņu buljons250 gpiens180 gkrēmsiers pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomizo un sagriez palielos gabalos (~2x2cm), vāri tos sālsūdenī, kamēr gatavi (ap 20 minūtēm).

2

Pannā vai lielā katlā apcep olīveļļā smalki sakapātus sīpolus, ķiplokus, selerijas, puravus un burkānus.

3

Pievieno ceptajiem dārzeņiem sviestu, izkausē to.

4

Pieber klāt miltus un maisot turpini cept visu aptuveni 30 sekundes.

5

Dārzeņiem lēnām pievieno buljonu, maisot gatavo līdz buljons ir uzvārījies.

6

Pielej pienu un pievieno krēmsieru, visu samaisi un atkal uzvāri.

7

Pievieno kartupeļus, sāli un piparus, samaisi.

8

Pusi no zupas sablenderē (tas dos zupai papildus krēmīgumu).

9

Pasniedz kopā ar grieķu jogurtu, sieru un zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!