50Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
1 kgkartupeļi1 ĒKolīveļļa1 gab.selerija1 gab.burkāns1 gab.sīpols1 gab.puravs2 gab.ķiploku daiviņas30 gsviests30 gmilti850 gdārzeņu buljons250 gpiens180 gkrēmsiers pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari
Pagatavošana
1
Kartupeļus nomizo un sagriez palielos gabalos (~2x2cm), vāri tos sālsūdenī, kamēr gatavi (ap 20 minūtēm).
2
Pannā vai lielā katlā apcep olīveļļā smalki sakapātus sīpolus, ķiplokus, selerijas, puravus un burkānus.
3
Pievieno ceptajiem dārzeņiem sviestu, izkausē to.
4
Pieber klāt miltus un maisot turpini cept visu aptuveni 30 sekundes.
5
Dārzeņiem lēnām pievieno buljonu, maisot gatavo līdz buljons ir uzvārījies.
6
Pielej pienu un pievieno krēmsieru, visu samaisi un atkal uzvāri.
7
Pievieno kartupeļus, sāli un piparus, samaisi.
8
Pusi no zupas sablenderē (tas dos zupai papildus krēmīgumu).
9
Pasniedz kopā ar grieķu jogurtu, sieru un zaļumiem.
PusdienasVakariņasĒdieni veģetāriešiemVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBurkāniKartupeļiMelnie pipariMiltiOlīveļļaPiensSelerijasSviestsĶiplokiDārzeņu zupasBiezzupas un krēmzupasvidējiSīpoliGavēņa laika ēdieniDārzeņu buljonsIkdienas maltīteiPuraviKrēmsierssals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit