Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms jāsagatavo visas sastāvdaļas – sīpols jāsakapā, jāsagriež un jāsakapā (lai ir dažāda lieluma) pasīkos gabalos neliela kāpostgalviņa un jāsarīvē burkāni.
Slinkos tīteņus var taisīt gan uz pannas, gan katliņā (atšķirībā no tā, cik cilvēkiem vakariņas tiek gatavotas). Pannā liek pikucīti sviesta un uz lēnas uguns apcep sakapātu sīpolu un sarīvētus burkānus.
Apcep, ik pa laikam apmaisot. Kad burkāni ar sīpolu apcepušies jau kādu brīdi, pievieno malto gaļu.
Visu cep, pēc brīža pievieno garšvielas – sāls, pipari, paprikas pulveris, maltās gaļas garšviela.
Šajā brīdī jau var likt vārīties rīsus. Proti, rīsus kārtīgi noskalo un ber iekšā katliņā. Pievieno buljona kubiņu. Rīsus neizvāra līdz gatavībai, tikai apvāra (aptuveni septiņas minūtes)!
Iepriekš apceptajai maltajai gaļai klāt pievieno sakapātu kāpostu. Ja šķiet, ka pannā ir par maz vietu, var visu sautējumu pārlikt katliņā.
Uztaisa "kečupūdeni" – sajauc 2-3 ēdamkarotes tomātu pastas vai tomātu mērces ar ūdeni. Pievieno pannas/katliņa saturam.
Pannai virsū liek vāku un atstāj visu sutināties, līdz kāposts kļūst mīksts.
Pievieno rīsus un ļauj vēl visam pasutināties. Smeķīgākam variantam – pielej nedaudz saldo krējumu un visam cauri izmaisa kausēto sieru.
Pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem. Klāt ēd skābētus gurķīšus.
Labu apetīti!