tiramisu overnight oats auzu pārslu nakts putra
Foto: DELFI
Ir taču jauki no rīta atvērt ledusskapi un izņemt trauciņu ar jau gatavām brokastīm. Tieši tāds šarms piemīt auzu pārslu nakts putrām jeb "overnight oats". Sagatavo iepriekšējā vakarā un nebūs jālauza galva. Šoreiz tiramisu garšu notīs, auzu pārslām pievienojot nedaudz šķīstošās kafijas.
480Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
180 gpiens (govs vai mandeļu)60 ggrieķu jogurts1.5 ĒKmedus1 ĒKčia sēklas0.5 TKvaniļas pasta šķipsnasāls1 TKšķīstošās kafijas granulas60 gauzu pārslas VIRSKĀRTAI:80 ggrieķu jogurts1 ĒKmedus1 TKkakao pulveris

Pagatavošana

1

Plastmasas traukā ar vāku lej pienu, pievieno grieķu jogurtu, medu, vaniļas pastu, mazu šķipsniņu sāls, šķīstošās kafijas granuliņas un visu pamatīgi samaisa.

2

Tad šķidrajā masā ieber čia sēklas, auzu pārslas un vēlreiz visu samaisa.

3

Liek traukam virsū vāku un ievieto ledusskapī uz nakti (vai vismaz 4 stundām).

4

Nākamajā rītā izņem trauku no ledusskapja, auzu pārslu masu sadala divos trauciņos vienādās porcijās.

5

Atsevišķi sajauc grieķu jogurtu ar medu virskārtai, labi samaisot, un ar karoti uzliek virsū putrai.

6

Pāri sijā kakao pulveri, neskopojoties – lai gardāk!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!