Foto: Ināra Lācarus
Par šo čatniju varētu teikt šādi: "Viens feins darinājums, jo vienā rudenīgā virumā apvienojas saldais, asais un sāļais." Šo ābolu un dzērveņu čatniju pasniedz ziemas aukstumā pie gaļas, cepešiem, siera, uzkodu platēm, uz apgrauzdētas maizītes un dažādiem pamatēdieniem. Šī ir lieliska iespēja palutināt pašiem sevi sezonās, kad no svaigām dārza veltēm vairs nebūs ne miņas. Turklāt šī var arī būt kā jauka, mīļa pašu gatavota dāvana Ziemassvētkos. Ar recepti dalās Ināra Lācarus.
120Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

gāboli200 gsīpoli1 ĒKingvers (sarīvets)150 gžāvētas dzērvenes1 ĒKsinepju graudi175 mlbalzamiko etiķis (var arī ābolu etiķi) glāzeūdens300 gbrūnais cukurs pēc garšassāls Kajēnas pipari vai čili pulveris2 gab.ķiploka daiviņas

Sagatavošana

1

Ābolus (piemēram, antonovkas) nomizo, izgriež tiem serdes un sagriež prāvos kubiņos. Liek katlā (ar biezu dibenu).

2

Sīpolus un ķiplokus sakapā un svaigu ingveru sarīvē un pievieno āboliem.

3

Liek klāt žāvētas dzērvenes, pievieno sinepju graudiņus, Kajēnas piparus (ja nav, tad čili pulveri), sāli, brūno cukuru, pielej ūdeni un balzamiko etiķi (var izmantot arī ābolu etiķi).

4

Strauji uzvāra. Turpina vārīt uz mazas uguns, kamēr sasautējas biezas konsistences mērcē. Tas aizņems aptuveni 40-50 minūtes.

5

Karsto čatniju pilda sterilizētās burkās, apsedz ar dvieli un ļauj atdzist.

6

Aizvāko un liek tumšā, vēsā vietā.

Lai pikanti, saldi un silti, jo čatnijs sasildīs ne tikai no iekšas, bet arī no ārpuses!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!