![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/64c02a97-0df1-4779-b2c7-d0f34f9447b7.jpg?w=576&h=313)
120Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
gāboli200 gsīpoli1 ĒKingvers (sarīvets)150 gžāvētas dzērvenes1 ĒKsinepju graudi175 mlbalzamiko etiķis (var arī ābolu etiķi) glāzeūdens300 gbrūnais cukurs pēc garšassāls Kajēnas pipari vai čili pulveris2 gab.ķiploka daiviņas
Sagatavošana
1
Ābolus (piemēram, antonovkas) nomizo, izgriež tiem serdes un sagriež prāvos kubiņos. Liek katlā (ar biezu dibenu).
2
Sīpolus un ķiplokus sakapā un svaigu ingveru sarīvē un pievieno āboliem.
3
Liek klāt žāvētas dzērvenes, pievieno sinepju graudiņus, Kajēnas piparus (ja nav, tad čili pulveri), sāli, brūno cukuru, pielej ūdeni un balzamiko etiķi (var izmantot arī ābolu etiķi).
4
Strauji uzvāra. Turpina vārīt uz mazas uguns, kamēr sasautējas biezas konsistences mērcē. Tas aizņems aptuveni 40-50 minūtes.
5
Karsto čatniju pilda sterilizētās burkās, apsedz ar dvieli un ļauj atdzist.
6
Aizvāko un liek tumšā, vēsā vietā.
Lai pikanti, saldi un silti, jo čatnijs sasildīs ne tikai no iekšas, bet arī no ārpuses!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit