Publicitātes foto
Valsts svētku laikā īpaši lepojamies ar savu Latviju, tās skaistumu, sasniegumiem un tradīcijām. Modele un raidījumu vadītāja Māra Sleja ciemojas pie "Rimi Gardēža" Normunda Baranovska, lai savai draudzenei, radio ētera personībai Lindai Samsonovai pagatavotu tradicionālo latviešu virtuves ēdienu – bukstiņputru, kas ir gana izdevīga svētku maltīte arī kuplai saimei.

Pārsvarā Māra Sleja gatavo pēc receptēm, kam vajadzīgs maz laika – ilgākais, pusstunda. Jo ātrāk ēdienu var pagatavot, jo labāk! Draugiem un radiem viņa negatavo gandrīz nekad. “Es esmu tā, pie kuras nāk ar ēdienu. Mēdz teikt, ka vīrieša sirdi var iekarot ar ēdienu; tā var teikt arī par mani – Māras mīlestība iet caur vēderu,” smej Māra Sleja.

Parasti ģimenē gatavo un arī iepērkas vīrs – agrāk Māra mēģinājusi iepirkties visai nedēļai, bet tagad pārsvarā to uztic dzīvesbiedram un tikai pa ceļam uz mājām piepērk pa kādam trūkstošam produktam.

Ja nu jāizceļ viens mīļākais ēdiens, Mārai tās ir saulespuķu sēklas, iebiezinātais piens ar cukuru un ūdens – viss kopā vienā komplektā! Tomēr par godu valsts svētkiem viņa gatavo tradicionālu latviešu ēdienu, kas ir pa kabatai arī tad, ja jāpabaro kuplāka saime. Noskaties video un uzzini, kā Lindai Samsonovai gāja pie sirds Māras Slejas gatavotā bukstiņputra:

60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
200 gkartupeļi50 gsīpols200 gburkāni50 gsviests100 gbekons100 gputraimi1 gab.buljona kubiņš50 gkrējums bunte lociņu pēc garšassāls, pipari, citas garšvielas

Pagatavošana

1

Nomizo burkānus un kartupeļus, sagriež mazākos gabaliņos. Nomizo sīpolu un sagriež smalkos kubiņos. Visus dārzeņus apcep 30 gramos sviesta.

2

Katlā lej 1,5 litrus ūdens, liek buljona kubiņu un pieber putraimus. Kad burkāni, kartupeļi un sīpoli apcepti, liek katlā arī tos. Putru var vārīt turpat uz plīts vai likt noslēgtā traukā cepeškrāsnī uz 25 minūtēm 180 grādos.

3

Tikmēr sacep bekonu, lai kraukšķ. Putrai pievieno atlikušo sviestu un pasniedz ar bekonu. Piedeva putrai var būt arī krējums ar sagrieztiem lociņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!