No konservētiem turku zirņiem humosu var pagatavot zibenīgi – vien desmit minūšu laikā. Atliek vien visas sastāvdaļas sabērt virtuves blenderī un sasmalcināt ar horizontālo asmenīšu palīdzību. Protams, to var darīt arī ar rokas blenderi, bet tad process būs ilgāks un humoss var neizdoties tik krēmīgs un vienmērīgas konsistences, kā gribētos.
Gatavo humosu pasniedz ar svaigiem dārzeņiem vai grauzdētu maizīti. Būs gardi kā ikdienas maltītēs, tā svētku reizēs, kad galdā jāliek uzkodas.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Burkānus nomizo, sagriež nedaudz mazākos gabalos un novāra, līdz tie mīksti.
Konservētos turku zirņus nokāš, saglabājot šķidrumu – to vajadzēs humosa pagatavošanai.
Turku zirņus ber blendera traukā, pievieno mazākos gabaliņos sagrieztus vārītos burkānus. Pievieno olīveļļu, tahini, citronu sulu, kumīnu, saldās paprikas pulveri, sāli un pārlej ar turku zirņu "ūdeni" jeb "aquafaba". "Aquafaba" panāks to, ka humoss būs gaisīgāks un krēmīgāks.
Tad visas sastāvdaļas sablendē, līdz iegūts vienmērīgas konsistences, gaisīgs krēms. Un viss – humoss gatavs!
Burkānu humosam būs patīkami saldena garša un skaista, viegli oranža krāsa. Pasniedz bļodiņā, virsū uzlejot kādu pilīti olīveļļas un pārkaisot ar izmantotajām garšvielām.
Lai labi garšo!