Foto: Publcitātes foto

Lasis ir augstvērtīgs produkts, bagātīgs ar virkni veselībai nepieciešamām uzturvielām, ko uztura speciālisti iesaka baudīt vismaz divas reizes nedēļā. Lai tā garšu padarītu interesantāku, "Maxima Latvija" meklē jaunu iedvesmu pie Raimonda Zommera un to atrod austrumnieciskās notīs, lai cik neparasti tas neizklausītos priekš laša. Šīs nedēļas iedvesmas recepte – laša fileja ar Indijas garšu.

"Šī recepte ir ideāla tiem, kuri vēlas ātri un viegli pagatavot ko garšīgu, neizmantojot daudz sastāvdaļu. Indijas garšvielas piešķir lasim jaunu un bagātīgu garšu, kas patiks visai ģimenei, iespējams, arī mazākajiem. Tieši šobrīd "Maxima Latvija" veikalos par īpaši izdevīgām cenām var iegādāties svaigu laša fileju – šai receptei var izmantot arī foreli vai paliju. Gatavojot zivs ēdienu, svarīgi ir atcerēties, ka no tā var pagatavot arī zivs buljonu, kas noderēs, kad būs nepieciešams ātri pagatavot gardu maltīti visai ģimenei, stāsta "Maxima Latvija" garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.

60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vesels lasis300 gsaldais krējums120 g“Korma” mērce10 g"Tom Kha” zupas garšviela25 gcitrona sula180 gsparģeļi100 gmazā paprika180 gķiršu tomāti40 gspināti

Pagatavošana

1

Sagatavojam laša steikus (var izmantot arī paliju vai foreli): zivi sagriežot vairākos vienāda izmēra medaljonos.

2

Pagatavo mērci: uzsilda pannu un tad tajā lej iekšā saldo krējumu, "Korma" mērci un visu izmaisa kārtīgi. Pēc tam pievieno "Tom Kha" zupas garšvielu un vēlreiz kārtīgi visu izmaisa, pievieno citrona sulu.

3

Gatavojam lasi: pagatavotajā mērcē uz lēnas uguns liek cepties sagatavotos laša medaljonus. Tos uz vienas puses cep aptuveni trīs minūtes, apgriež uz otru pusi un turpina gatavot.

4

Sagatavojam dārzeņus: kamēr zivs gatavojas, sparģeļiem nogriežam cietos galus. Mazās paprikas pārgriež uz pusēm un izņem ārā sēkliņas. Ķiršu tomātus noņemam no zariņiem.

5

Sagrieztos dārzeņus liek pannā un gatavo apmēram divas minūtes. Beigās mērcē iecilā svaigus spinātus.

6

Zivs gabaliņus ar mērci pasniedz kopā ar svaigiem spinātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!