Lidl Virtuve
Šefpavārs Uģis Veits un "Lidl virtuve" piedāvā īpašu svētku recepti – lēni gatavots cūkas cepetis ābolu sidra un medus glazūrā ar ceptām bietēm un mārrutku krēmu. Šī gardā ēdiena recepte apvieno tradicionālās sastāvdaļas un bagātīgu garšu, kā arī piešķirs Latvijas neatkarības svētku galdam gan svaigumu, gan pikantumu.
120Minūtes
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gcūkgaļas kakla karbonāde150 mlābolu sidrs2 ĒKmedus1 gab.selerijas kāts1 gab.burkāns1 gab.sīpols2 gab.ķiploka daiviņas500 mlābolu sula pēc garšassāls, pipari PIEDEVĀM500 gbietes ābolu sula olīveļļa1 ĒKbalzametiķis pēc garšassāls, brūnais cukurs MĀRRUTKU MĒRCEI: mārrutku krēms100 mlsaldais krējums pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Uzsilda pannu un apcep cūkgaļas krūtiņu, līdz tā ir zeltaina un kraukšķīga. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pārliek gaļu dziļā cepamajā traukā.

2

Burkānus, ķiplokus, sīpolus un seleriju sagriež. Liek dārzeņus uz pannas, pielej ābolu sulu un uzvāra. Kad dārzeņi ir uzvārījušies, pārlej tos pāri gaļai cepamajā traukā.

3

Bietes liek mazā cepamajā traukā, pielej ābolu sulu, pievieno olīveļļu, balzametiķi, brūno cukuru un sāli. Pārklāj ar foliju un liek tvaicēties 180ºC temperatūrā pusotru stundu.

4

Katlā sajauc mārrutku krēmu, saldo krējumu un sāli. Maisot uzsilda, līdz krēms ir silts un viendabīgs.

5

Citā katlā lej ābolu sidru un pievieno medu. Vāra 5–7 minūtes, līdz glazūra nedaudz sabiezē.

6

Lēni ceptās cūkas cepeti pasniedz, pārlejot to ar pagatavoto glazūru, un ar ceptajām bietēm un mārrutku mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!