No vienas rīsu auga sēkliņas var izaudzēt kopu, no kuras iegūt teju 3000 rīsu, vēsta HaveARiceDay.org. atšķirībā no citiem graudaugiem, piemēram, auzām, rudziem vai kviešiem, rīsiem nepieciešama īpaša uzmanība un kontrolēta aplaistīšana un nosusināšana, tāpēc, ja tos laikā neaplaista vai ūdeni nenovada, visa raža rīsu var aiziet bojā. Rīsus audzē visā pasaulē, bet ar to kultivēšanu galvenokārt saistās Āzijas valstis.
Tiek izdalītas četras lielās rīsu grupas – garie rīsi, kuros ietilpst basmati rīsi, vidējie un īsie rīsi, kas labāk absorbē ūdeni un garšu, lipīgie rīsi, kurus pārsvarā izmanto Āzijas virtuvē, kā arī specializētie rīsi, piemēram, savvaļas rīsi, vai tādi, kas piemēroti vien konkrēta apgabala kulinārajām īpatnībām.
ZivisZupas un buljoniDesertiBasmati rīsiBrūnie rīsiBuljonsFetas siersJasmīnu rīsiKumīnsKurkumaMangoSezama sēklasSuši rīsiPudiņiRīsu etiķisArborio rīsi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit