dilles garšaugi
Foto: Shutterstock
Tāpat kā matemātikā vai latviešu valodā ir savi likumi, kas jāpārzina ikvienam, tā arī kulinārijā ir lietas, ko nedrīkst ignorēt. Ja vienīgais garšaugs, kuru tu zini, ir lociņi vai dilles, pēdējais laiks papildināt savu gastronomisko horizontu un apgūt vēl dažus citus. Tādā veidā ne tikai zināsi, kam konkrētais garšaugs piemērots, bet arī to, kādiem produktiem un maltītēm tas piestāv. "Tasty" sagatavojis nelielu špikeri nezinīšiem.

Baziliks – aromātisks augs, viengadīgs, ar svaigi pikantu garšu. Izmanto kā svaigu, tā kaltētu. Nozīmīgs Vidusjūras kulinārijā, jo īpaši itāļu un franču virtuvēs. Ideāli piemērots tomātiem, olām, makaroniem, zivīm un kā piedeva salātu mērcei.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!