Rudens ražas sezonā, laikā kad sajūsmā tveram katru ābolkūkas recepti, nedrīkstam aizmirst par to saldāko brāli – bumbieri. Arī no tiem, tāpat kā citiem rudens augļiem, varam pagatavot krājumus ziemai, savārot ievārījuma un kompota burciņas. Un tieši tagad ir īstais laiks, lai to darītu, kamēr vēl tie ir salasāmi zem bumbierēm.
Taču bez kompota vēderu var iepriecināt arī ar ko sāļāku vai saldāku. Piemēram, bumbieri lieliski iederas lapu salātos kopā ar rukolu, spinātiem vai citiem zaļumiem. Vēl jo vairāk, ja visam klāt liek kādu izteiksmīgas garšas sieru, piemēram, fetas, zilo vai kazas sieru, un sauju riekstu. Saldumu mīļiem esam piemeklējuši arī dažādas kūku receptes, kurās godāti bumbieri – tos var likt gan pīrāgos ar kakao, gan svaigajā avokado kūkā.
Bet par klasiku varam uzskatīt karamelizētus bumbierus, tāpēc izcili garda un skaista būs šokolādes Pavlovas kūka ar veselajiem bumbieriem, kuras virsma atgādina marmoru. No garšvielām, bumbieriem lieliski piestāv krustnagliņas un kanēlis. Bet kulināro eksperimentu cienītāji var pamēģināt tos novārīt sarkanvīnā vai baltvīnā, pievienojot kardamonu, anīsa zvaigznītes un nedaudz vaniļas.