Sastāvdaļas
Pagatavošana
Divām baltmaizes šķēlēm (biezām) nogriež garozu. Mīkstumu saplucina un pārlej ar 100 ml ūdens. Tomātus pārlej ar vārošu ūdeni, tad noskalo aukstā ūdenī, notecina, nomizo.
Ķiplokus nomizo, gurķi nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem sēklas. Papriku pārgriež uz pusēm, izņem sēklas. Sīpolus nomizo. 1/3 gurķa, 1/2 papriku un vienu sīpolu atliek malā, pārējos dārzeņus sagriež rupjos gabalos.
Iemērkto maizi ar visu šķidrumu, ķiplokus, tomātus, gurķa un paprikas gabaliņus sablenderē. Pielej 200 ml auksta ūdens.
Turpina blenderēt, pakāpeniski iekuļot olīveļļu. Pēc garšas pieliek sāli, piparus, šerija etiķi (tā vietā var ņemt, piemēram, ābolu etiķi, savukārt parastās sāls vietā - ķiploku sāli, var piemest arī kādu pušķīti svaiga bazilika, vienu vārdu sakot, - garšvielas katrs liek pēc savas garšas izjūtas). Sablenderēto zupu liek uz 2 stundām ledusskapī (vai arī uz 1 stundu saldētavā, ik pa laikam apmaisot).
Sīkos kubiņos sagriež atlikušos dārzeņus un arī liek ledusskapī. Atlikušo baltmaizi sagriež kubiņos un uz tīras pannas apgrauzdē, atdzesē. Noskalo un sagriež zaļumus.
Ledusauksto zupu lej šķīvjos, katrā ber nedaudz sagriezto dārzeņu, baltmaizes kubiņus un zaļumus.
Iesūtīja: Nora