kavurma turku virtuve
Foto: Shutterstock
Kavurma ir tradicionāls turku ēdiens, kuru gatavo no sagrieztas (vai rupji maltas) gaļas, kam pievieno aknas un dārzeņus. Šajā receptē tiek izmantota cūkgaļa, liellopu aknas, paprika, tomāti un sēnes.
120Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

800 gcūkgaļa500 gliellopa aknas5 bulgāru pipari5 sīpoli2 tomāti1 glāzesēnes0.33 glāzesausais baltvīns melnie pipari paprikas pulveris3 lauru lapas pētersīļi sarkanie pipari0.5 glāzeeļļa sāls

Pagatavošana

1

Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, apcep sviestā, pievieno nedaudz ūdens.

2

Pievieno sīpolus, kad sīpoli paliek mīksti, tad pievieno iepriekš novārītas un gabaliņos sagrieztas aknas, sagrieztas sēnes, sagrieztu papriku, melnos un sarkanos piparus, paprikas pulveri, vīnu, sāli, lauru lapas un nedaudz karsta ūdens.

3

Visu labi izmaisa, liek "pīlē" vai citā karstumizturīgā traukā ar vāku un liek ieprieš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 2-2.5 stundām.

4

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sagrieztiem pētersīļiem. Pasniedz ar rīsiem.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!