Foto: Shutterstock
Plovs ar jēra gaļu derēs gardai maltītei gan ikdienā, gan ciemiņus gaidot.
80Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
0.5 kgjēra gaļa1.5 glāzerīsi2 gab.sīpoli0.5 kgburkāni buljons lauru lapas pipari sāls

Pagatavošana

1

Jāsāk ar to, ka plovu gatavo no jēra gaļas.

2

Apcep jēra gaļas kubiņus, sīpolus, sagrieztus šķēlītēs burkānus.

3

Kad masa apcepusies, pieber rīsus (vari mazgāt, nemazgāt - garšu tas nemaina), apcep tos arī līdz paliek maigi brūni un uzlej virsū buljonu un NEMAISOT uzliec virsū vāku.

4

Var pievienot lauru lapas, piparus.

5

Seko, lai masai pietiek mitruma, vajadzības gadījumā pielej ūdeni.

6

Var likt arī rozīnes, plūmes, ko sirds vēlas.

7

Pagaršo rīsus no augšas un, kad tie ir gatavi, var samaisīt visu masu.

Iesūtīja: Muris (iistais)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!