gulašs
Foto: Shutterstock
Pēc veiksmīgām medībām - stirnas gulašs ar dzērvenēm.
150Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
1 kgstirnas gaļa2 gab.sīpoli daži zariņi timiāna75 gkūpināts speķis eļļa sāls lauru lapas kadiķogas1 ĒKtomātu pasta4 ĒKkļavu sīrups vai medus250 mlsausais sarkanvīns400 mlbuljons150 gdzērvenes2 ĒKmilti

Pagatavošana

1

Sīpolus smalki sagriež, timiānu nomazgā un nobrauca lapiņas, speķi sagriež smalki.

2

Gaļu* nosusina un sagriež gabaliņos.

3

Katlā vai sautējamā traukā bez taukvielas apcep speķi, izņem.

4

Tajā pašā katlā karstā eļļā pa porcijām kārtīgi apcep gaļu, izņem.

5

Vēl aizvien tajā pašā katlā apcep sīpolus - nepiededzināt!

6

Pievieno gaļu, speķi, lauru lapas, kadiķogas un timiānu.

7

Apcep kopā ar tomātu pastu un sīrupu. Aplej ar vīnu (vai to pašu daudzumu ūdens) un pusi buljona**.

8

Uzvāra un sutina uz mazas uguns 1,5 - 2 stundas, šajā laikā pielejot buljonu. Pēc 1,15 stundām pieber dzērvenes.

9

Noņem vāku un vēl 10 minūtes pavāra gulašu. Sajauc ūdeni ar miltiem, ar šo maisījumu iebiezināt gulašu.

10

Pavārīt vēl 5 minūtes, pagaršot, vai kā netrūkst- varbūt vajag pielikt vēl sīrupu (medu), sāli, piparus un pasniegt.

*medījuma gaļu var aizstāt ar liellopa gaļu

**buljonu vēlams medījuma, bet var arī dārzeņu vai arī liellopa varētu derēt.

Iesūtīja: Babs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!