Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sīpolus smalki sagriež, timiānu nomazgā un nobrauca lapiņas, speķi sagriež smalki.
Gaļu* nosusina un sagriež gabaliņos.
Katlā vai sautējamā traukā bez taukvielas apcep speķi, izņem.
Tajā pašā katlā karstā eļļā pa porcijām kārtīgi apcep gaļu, izņem.
Vēl aizvien tajā pašā katlā apcep sīpolus - nepiededzināt!
Pievieno gaļu, speķi, lauru lapas, kadiķogas un timiānu.
Apcep kopā ar tomātu pastu un sīrupu. Aplej ar vīnu (vai to pašu daudzumu ūdens) un pusi buljona**.
Uzvāra un sutina uz mazas uguns 1,5 - 2 stundas, šajā laikā pielejot buljonu. Pēc 1,15 stundām pieber dzērvenes.
Noņem vāku un vēl 10 minūtes pavāra gulašu. Sajauc ūdeni ar miltiem, ar šo maisījumu iebiezināt gulašu.
Pavārīt vēl 5 minūtes, pagaršot, vai kā netrūkst- varbūt vajag pielikt vēl sīrupu (medu), sāli, piparus un pasniegt.
*medījuma gaļu var aizstāt ar liellopa gaļu
**buljonu vēlams medījuma, bet var arī dārzeņu vai arī liellopa varētu derēt.
Iesūtīja: Babs