Sastāvdaļas
Pagatavošana
Tomātus noskalo, pāris vietās sabaksta ar koka irbulīti. Ķiplokus nomizo, gareniski pārgriež uz pusēm. Tomātus un ķiplokus pamīšus ar diļļu zaļumiem kārto tīrās, izkarsētās burkās.
Marināde: uzvāra ūdeni. Pievieno cukuru, sāli, piparus, krustnagliņas un uzvāra. Kad uzvārās, noņem no uguns, pielej etiķa esenci.
Burkās uz tomātiem ieber sausu želatīnu – 1-2 tējkarotes uz 1/5 litra burciņu.
Pārlej karsto marinādi un pasterizē 80-85 grādos apmērap 8-10 minūtes.
Pēc tam burkas atdzesē un ievieto ledusskapī, lai saželē.
"Tasty" padoms: želatīna proporcijas mainās atkarībā no tā, cik "ņiprs" ir želatīns. Tāpēc uzmanīgi izlasi norādījumus uz paciņas un aprēķini, cik daudz želatīna nepieciešams proporcionāli marinādei burciņās.
Svarīgi! Uzmani laiku un nepārkarsē burkas!
Iesūtīja: InetaLi