35Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
2 lieli, sulīgi apelsīni8 stingri bumbieri150 gcukurs10 krustnagliņas750 mlsauss sarkanvīns50 gbrūnais cukurs60 mlsvaigi spiesta citrona sula1 TKvaniļas ekstrakts2 kanēļa standziņas putukrējums
Pagatavošana
1
No apelsīniem izspiež vienu glāzi sulas, bet mizas sagriež lielos gabalos. Apelsīnu sulu lej katliņā kopā ar sarkanvīnu, pievieno visu cukuru, citrona sulu, vaniļu, kanēļa standziņas, krustnagliņas, apelsīnu mizas un visu samaisa.
2
Bumbierus nomizo, liek vīna un garšvielu maisījumā un visu vāra. Kad parādās pirmie burbuļi, samazina liesmu un uz lēnas uguns vāra vēl 20 minūtes, pēc tam bumbierus ņem ārā no mērces un kārto uz šķīvja.
3
Vīna, sulas un garšvielu novārījumu nokāš un vēlreiz uzvāra. Sīrupu atdzesē.
Bumbierus pasniedz uz šķīvjiem, pārlejot ar sarkanvīna sīrupu un papildinot ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.
Lai labi garšo!
Ziemassvētku receptesKāzu ēdienkarteVakariņu idejasPasniegt atdzesētuApelsīniBrūnais cukursKanēlisSarkanvīnsVaniļaCiti saldēdieniKrustnagliņasMārtiņdienas cienastsBumbieriCitronu sula
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit