<a rel="cc:attributionURL" href="http://www.flickr.com/photos/ambipugo/">Annie Gao</a> / <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">cc</a>
Sarkanvīnā vārīti bumbieri ir deserts ar izteiktu Ziemassvētku garšu. Kārumu var pagatavot iepriekšējā dienā pirms svētku mielasta un glabāt ledusskapī. Labi garšo kopā ar vaniļas saldējumu vai putukrējumu. Vēl izteiktākai Ziemassvētku noskaņai var papildināt ar piparkūku krēmu!
35Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2 lieli, sulīgi apelsīni8 stingri bumbieri150 gcukurs10 krustnagliņas750 mlsauss sarkanvīns50 gbrūnais cukurs60 mlsvaigi spiesta citrona sula1 TKvaniļas ekstrakts2 kanēļa standziņas putukrējums

Pagatavošana

1

No apelsīniem izspiež vienu glāzi sulas, bet mizas sagriež lielos gabalos. Apelsīnu sulu lej katliņā kopā ar sarkanvīnu, pievieno visu cukuru, citrona sulu, vaniļu, kanēļa standziņas, krustnagliņas, apelsīnu mizas un visu samaisa.

2

Bumbierus nomizo, liek vīna un garšvielu maisījumā un visu vāra. Kad parādās pirmie burbuļi, samazina liesmu un uz lēnas uguns vāra vēl 20 minūtes, pēc tam bumbierus ņem ārā no mērces un kārto uz šķīvja.

3

Vīna, sulas un garšvielu novārījumu nokāš un vēlreiz uzvāra. Sīrupu atdzesē.

Bumbierus pasniedz uz šķīvjiem, pārlejot ar sarkanvīna sīrupu un papildinot ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!