Atsvaidzinoša uzkoda pie vēsa alus kausa. Receptes autors ir "Le Dome" zivju restorāna šefpavārs Māris Astičs. Vienkāršās sardīnes garšos citādi, ja iemarinēsi tās citrusaugļu sulā un pasniegsi ar interesantām piedevām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Zivīm izņem asakas un sadala pa filejām. Izkārto traukā tā, lai tās neatrastos viena uz otras.
Katliņā ielej baltvīna etiķi, pieber cukuru un vāra 10 minūtes. Nedaudz atdzesē un pievieno smalki sakapātus sarkanos sīpolus. Pielej citrusaugļu sulu, pievieno timiānu un rozā piparus un liek vārīties uz 5 minūtēm.
Marinādi nedaudz atdzesē līdz aptuveni 70C temperatūrai un pārlej sardīnēm. Atdzesē un liek ledusskapī uz divām līdz sešām stundām iemarinēties.
Krēmsieru sajauc ar mārrutkiem viendabīgā masā.
Marinētās sardīnes pasniedz ar sālītu gurķi, maizes grauzdiņiem un mārrutku krēmsieru. Vislabāk šī uzkoda garšos kopā ar aukstu "Lielvārdes" alu.
Recepti piedāvā "Lielvārdes alus" un "Le Dome" zivju restorāna šefpavārs Māris Astičs.