Trīs lielisku uzkodu kombinācija, kas greznos jebkuru Jāņu galdu! Turklāt pagatavošanā izmantotas salīdzinoši vienkāršas izejvielas, kuras atradīsies vai ikvienā virtuvē. Jāņu uzkodu receptes piedāvā restorāna "Kasha Gourmet" šefpavārs Deniss Ivankovs.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo grūbu arančini: dārzeņus sagriež mazos kubiņos un apcep nelielā daudzumā rapšu eļļas. Pievieno grūbas un pakāpeniski, maisot, pievieno ūdeni (vai buljonu) un alu līdz grūbas mīkstas.
Pievieno sāli pēc garšas un iemaisa smalki sakapātus pētersīļus. Atdzesē.
No masas veido garenas desiņas, kurām vidū pilda sagrieztu kūpināto sieru, desiņām piešķir vēlamo formu un panē miltos, olā un rīvmaizē, kurā iemaisītas linsēklas un ķirbju sēklas.
Cep friterī, līdz zeltaini brūnas vai cepeškrāsnī 180°C apmēram 20 minūtes. līdz izveidojusies kraukšķīga garoziņa.
Gatavo kraukšķīgas cūku ādiņas: cūku ādas apkaisa ar rupjo sāli, liek starp divām cepamajām paplātēm, lai āda tiktu cepta zem sloga.
Cep cepeškrāsnī 160°C apmēram stundu. Atdzesē un salauž mazākos gabaliņos.
Gatavo ķimeņu majonēzi: olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem, kuļ apmēram 10 min. kopā ar etiķi un sinepēm. Lēnām, nepārtraukti maisot, lej klāt rapšu eļļu, beigās iemaisa uz sausas pannas viegli apceptas ķimenes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Recepti piedāvā "Lielvārdes alus" un restorāna "Kasha Gourmet" šefpavārs Deniss Ivankovs.